VBN Components lägger ett av Sveriges mest moderna stålverk i Uppsala

VBN Components nya produktionsanläggning för friformade material är nu klar och företaget står redo att möta ett stort intresse för det första materialet Vibenite60, som tillsammans med avancerad 3Dprintningsteknik används för alla typer av komponenter med krav på extrem nötningstålighet. Volvo är en av kunderna som framgångsrikt testar kugghjulsfräsar framtagna av VBN.

– Vi är glada över att kunna lägga ett av Sveriges mest moderna stålverk i Uppsala. VBN är först ut på marknaden med denna typ av material som är direkt anpassat för 3D-printning. Det unika är just att kombinera en extrem nötningstålighet med avancerade former genom 3D-printning. För att möta efterfrågan så kommer vi att behöva anställa fler personer inom produktionen, säger Martin Nilsson, vd på VBN Components.

Gensvaret för VBN:s teknik har varit mycket stort och framför allt efterfrågas kundnyttan, där 3Dprintningen av Vibenite ger ökad komponentprestanda, kort leveranstid och samtidigt en kraftigt reducerad miljöbelastning. Tekniken innebär att material inte behöver skäras bort för att få fram en viss form, vilket avsevärt minskar överflödigt stål.

– Vid ett kundbesök förra veckan diskuterade vi 3D-tillverkningen av en komponent där kunden köpt högförädlad grov metallstång för tillverkning av ett verktyg, och sen svarvat och fräst bort 80 procent vid tillverkningen. Vi kunde visa att VBN kan tillverka samma komponent men bara med cirka 0,5 procent skrot. Det är klart att det är roligt med sådana här förbättringar, även om den största vinsten blir att vårt material håller mycket längre jämfört med traditionella komponenter, säger Martin Nilsson.

Just i dag tillverkar VBN snäckfräsar, det vill säga verktyg för kugghjulstillverkning, med kraftigt reducerad vikt och mycket högre prestanda än traditionella snäckfräsar. Förutom att VBN:s 3D-printade verktyg ger minskad ledtid och materialåtgång samt höjd prestanda, så har vikten också kunnat reduceras med 40 procent ner till 9 kilo. Detta innebär att verkstadspersonal kan lyfta verktyget utan risk.

Martin Nilsson, medgrundare av VBN Components, är ny vd i bolaget sedan november 2014. Tidigare vd:n Ulrik Beste är nu teknisk chef och ansvarar för bolagets teknik, forskning och utveckling.

VBN Components får avancerat affärsutvecklingsstöd genom UICs program UIC Business Accelerator och har tidigare genomfört UIC Business Lab.

Direkt från 3D-printern: VBN Components ihåliga snäckfräsar av materialet Vibenite60 med hög nötningstålighet och kraftigt reducerad vikt.

För mer information:
Martin Nilsson, vd, PhD
VBN Components AB
Tel (vx): 018-24 07 60
E-post: martin.nilsson@vbncomponents.com
www.vbncomponents.com

Ladda ned pressmeddelandet i PDF:
150126 PRESSMEDDELANDE Sveriges mest moderna stålverk

Sign up for our newsletter

Our latest news:

Newsletter July 2022

Dear Friends, You might have already heard about our collaboration with SKF, or that our hybrid carbide Vibenite® 480 is printable with Laser Powder Bed

Read more

Share this post: